brodbg.com | БРОД ЗА БЪЛГАРИЯ
   

Представяне на бр. 8/2016
Единство, гарантирано със сигурност
  05 Октомври 2016 

На 14 септември пред приятели и съмишленици бе представен бр. 8 на списание „Сигурност“.  Сред основните обсъждани теми бяха геополитиката, приоритетите в нациналната ни сигурност и предстоящите в страната ни президентски избори. Представяме Ви част от изказванията в дискусиите на експертния съвет на изданието и Клуб „Сигурност“.


ПРОФ. НАКО СТЕФАНОВ

Много е важно именно с тези президентски избори България да започне да се бори отново за придобиване на собствен национален сувернитет. Без национален сувернитет ние сме обречени на унищожение, на изчезване.

ПОЛК. ГОРАН СИМЕОНОВ

Настъпващите процеси в ЕС по отношение на бежанската политика, вземането на предстоящи решения, изискват категорично отстояване на национално отговорна политика. Що се отнася до президентските избори нашата общност както винаги ще гласува по съвест.

ПРОФ. БОНЧО АСЕНОВ

В Панагюрище Маргарита Попова даде една заявка за евентуално президентство и ние тук очаквахме някаква инициатива да дойде.

ПОДП. /ОР/ СТЕФАН НИКОЛОВ

Пропуснахме момента или донякъде не се активизирахме достатъчно, без да ангажираме личности, да се активизираме по-целенасочено, по оперативно, когато беше така да се каже период на време в съответните политически формации.

ПРОФ. ЧАВДАР ДОБРЕВ

Идеята и с Маргарита Попова, и с генерал Радев, бе това да бъде човек, който да е надпартиен, който може да обедини хора от десницата, центъра, левицата и тази възможност се пропуска.  Тези президентски избори са съдбовни за България.

Д-Р ТИХОМИР СТОЙЧЕВ

Ние допуснахме партиите да разделят обществото до край.

ЛАЗАР МУРДЖЕВ

Този така наложителен Брод за България, по който явно всички сме готови да минем, но сме малодушни да го създадем извън натрапената ни „сигурност“ на статуквото... Жак-Ив Кусто казва: „Ако мисията е неизпълнима, то тя със сигурност е обречена на успех“. Това ме кара да се замисля за пленената държава, която предадохме, и в която живеем недостойни, с единствената нагласа да се впишем по-близичко до мръсния елит на статуквото, което ни обезчестява  /днес с поредните си предизборни схеми/и прави мисята ни неизпълнима...

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

  „Брод за България”   ©2017 Всички права запазени.
Общи условия | Рекламирайте тук